Online personeelrecepties – kostenaftrek

 

Op dit moment werken veel mensen nog steeds verplicht van thuis uit en dat wanneer de eindejaarsperiode voor de deur staat. Als werkgever durf je dan al eens een kerstreceptie te organiseren voor je personeel. Maar hoe zit het met eigenlijk met die kosten? Zijn die aftrekbaar? En welke regels gelden er wanneer je als werkgever een online kerstreceptie organiseert?

Directe belastingen

 

Een personeelsfeest is fiscaal aftrekbaar onder enkele voorwaarden. Zo moet het feest beperkt zijn in kostprijs en moet het gegeven worden ter gelegenheid van Kerstmis, Nieuwjaar, Sinterklaas, de decoratie van personeelsleden of de pensionering van personeel. Alle personeelsleden moeten bovendien worden uitgenodigd.

Uiteraard is er ook steeds maar één nieuwjaarsreceptie, sinterklaasfeest … aftrekbaar per jaar en moet het feest ook wel effectief in de juiste periode worden gehouden. Zo zal een kerstfeestje in de zomer niet als aftrekbare kost worden beschouwd.

Ga je als werkgever met de eindejaarperiode bijvoorbeeld een “online” personeelsreceptie organiseren en een hapje en een drankje thuis bij je werknemers thuis laten leveren om dit tijdens een online feestje te nuttigen, is de kost hiervan volledig aftrekbaar als beroepskost.